burkolólap szintező rendszer

  • A burkolólap szintező rendszer kifejlesztésének az volt a célja, hogy tökéletesen illeszkedjen egymáshoz a burkolólapok sík felülete. Használata erősen ajánlott az élvágott, élcsiszolt (retifikált), valamint a nagy méretű lapok burkolásakor.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

0001.jpg

1. Lépés – Talpak behelyezése: Hordja fel a ragasztóanyagot a burkolandó aljzatfelületre, majd fektessen le egy lapot. A képen látható módon óvatosan illesszen be 2-2 db talpat a burkolólap alá a lapvégekhez közel a ragasztóba oly módon, hogy a talpak pozíciói pár cm-el visszább helyezkedjenek el a burkolólap merőleges éleitől. A burkolólap méretétől függően szükség esetén helyezzen be akár több talpat is egymás után egy adott burkolólap oldalához, hogy minél precízebb és pontosabb szintezést tudjon megvalósítani (főként a hosszabb lapoknál szükséges több talpat is alkalmazni a tökéletes minőség eléréséhez). A talpak és az ékek négyzetméterenkénti szükséges mennyiségek kiszámolásához a mérettáblázat segédlet nyújt segítséget.


0002.jpg


2. Lépés – Burkolólapok elhelyezése: Fektesse le a szomszédos következő burkolólapot is a ragasztóba úgy, hogy a lapot tolja ütközésig a már korábban behelyezett talpakhoz, hogy azok ellentartsanak és biztosítsák a talpnak megfelelő fugatávolságokat (1mm vagy 2mm). Abban az esetben, ha a követelmények nagyobb fugatávolságot igényelnek, akkor használjon annak megfelelő méretű fugakereszteket. Óvatosan csúsztassa be az ékeket a talpnyílásokon keresztül addig, amíg a két lap egymáshoz képest síkba nem kerül.003.jpg


3. Lépés – Ék behelyezése és feszítése: Óvatosan csúsztassa be az éket a talpnyílás felső részénél és tolja egyenesen előre az éket kézi erővel addig, amíg a két burkolólapot egymáshoz képest síkba nem feszíti. Ezután az erre a célra alkalmazható speciális állítható fogóval feszítse meg az éket a talpnyílásban. Ezután ellenőrizze le, hogy a szintezés megfelelő-e, azaz nincs a két burkolólap között magasságkülönbség. Ha rendben van, akkor jöhet a következő lap fektetése és illesztése és így tovább.004.jpg


4. Lépés – Ék és talp eltávolítása: A talpak és ékek eltávolításához semmilyen speciális eszköz nem szükséges. Miután végzett a teljes felület leburkolásával, várjon 24 óra száradási időt amíg a csemperagasztó anyag teljesen meg nem szilárdul. Száradás után gumikalapáccsal üsse ki a falon és a padlón rögzített ékeket és talpakat a képen látható módon az ékre merőleges irányban úgy, hogy a talp oldalsó részére üssön rá határozottan a burkolólapok csatlakozási irányában. Így az ék és a talp is el fog törni majd eltávolodni a csempétől a csempe alatt található kikönnyített töréspontnál. Az eltávolítás után a csempék közötti fugarés szabadon és akadálymentesen fog maradni a tökéletes fugázási művelethez.

Szintező rendszerekkel elkerülhetők a szintbeli hibák!

Szintező rendszerek, praktikus megoldások, megbízható eszközök, kerülje ki a kellemetlen szintbeli hibákat, alkosson egyenletes felületet!

A szintbeli hibák jelentős mértékben rontják a munka minőségét a burkolás során. Egyesek már csak a végeredményt látva szembesülnek azzal, hogy nem egyenletes a felület, az utólagos javításra pedig nem igazán van lehetőség. Amennyiben Ön valóban minőségi munkát szeretne végezni a burkolólapok lerakása során, ne feledkezzen meg a szintező rendszerek használatáról!

A szintező rendszerekkel megakadályozhatja az összképet romboló szintbeli hibákat, így kifogástalan munkát adhat ki a kezéből a burkolás befejezésekor. A praktikus eszközök alkalmazásával szép, egyenletes felületet kaphat, a burkolólapok megfelelően tudnak illeszkedni egymáshoz. A rendszerek segítségével sokkal könnyebb lesz egymás mellé állítani a burkolólapokat, így pedig a munka is jóval gyorsabb tempóban haladhat.

Tapasztalja meg Ön is a szintező rendszerek előnyeit, használja őket a burkolás során! Ha kérdései lennének, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

Burkolólap illesztés gyorsan és pontosan? Szintező rendszerre lesz szüksége!

szintező rendszerekA burkolólapok illesztése korábban sohasem tartozott az egyszerű feladatok közé, hiszen ahhoz, hogy a felület tökéletessé, egyenletessé váljon, komoly koncentrációra, figyelemre volt szükség. Ez sajnos nem minden esetben volt adott, így a végeredmény nem lett olyan szép. Szerencsére erre a problémára is született megoldás, így manapság már a különböző burkolólapok illesztése elképzelhetetlen szintező rendszerek nélkül.

A szintező rendszerekkel nemcsak tökéletes és precíz lesz a végeredmény, hanem a burkoló munkálatok sokkal gyorsabbá, egyszerűbbé válik, így például egy felújítás esetében nem jelenthet problémát tartani a munkatempót. A szintező rendszereket rendkívül egyszerű alkalmazni, és akár többször is felhasználhatóak. Manapság már egyetlen burkolólap illesztéssel járó munkáról sem hiányozhatnak!

Ha Ön is szeretné megtapasztalni a szintező rendszerek előnyeit, szerezze be őket kínálatunkból a! Ha a vásárlás előtt további kérdései lennének, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!