Tippek és tanácsok

Milyen szempontok mentén válasszon kültéri teraszburkolatot?

A tökéletes funkcióról és a stílusos megjelenésről sem kell lemondania, ha tőlünk rendel kültéri teraszburkolatot. Válogasson elismert gyártók termékeiből!

A tökéletes funkcióról és a stílusos megjelenésről sem kell lemondania, ha tőlünk rendel kültéri teraszburkolatot. Válogasson elismert gyártók termékeiből!

Ha elképzeli, milyen lesz a terasz, valószínűleg egy hangulatképet lát maga előtt; romantikus estét a kedvesével vagy éppen egy csöndes elvonulást a kedvenc könyve társaságában. A tökéletes összképhez természetesen fontos, hogy a terasz burkolata mutatós legyen és jól illeszkedjen a környezetébe. Lényegében egy harmonikus átmenetet kell teremteni az otthon belső tere és a kert között, nagy figyelmet érdemel tehát a burkolat megjelenése.

A magával ragadó látvány azonban semmit sem ér, ha a járólap balesetek forrásává válik vagy egyszerűen megadja magát néhány év elteltével. Nézzük, mi a két legfontosabb szempont, amit érdemes figyelembe vennie, ha azt szeretné, hogy a burkolat ne csak szép, hanem praktikus és időtálló is legyen!

  • Csúszásmentesség: Számolni kell azzal, hogy a burkolat gyakran lesz nedves és síkos, ezért a balesetek elkerülése érdekében csúszásmentes típusra van szükség. Az ilyen járólapokban mélyedéseket alakítanak ki, amik segítenek elvezetni a vizet. Minél nagyobb mértékű egy-egy ilyen mélyedés, annál biztonságosabb a burkolat, viszont annál nehezebb tisztítani, mivel megül benne a piszok. Olyan típus mellett érdemes tehát dönteni, aminek a mélyedései elegendőnek bizonyulnak a biztonságos használathoz, de még a takarítás sem problémás.
  • Fagyállóság: A kültéri teraszburkolat egyik legnagyobb ellensége a hideg, az ideális típus tehát jól bírja a mínuszokat. Célszerű kisebb méretű járólapot választani, ezzel védekezni lehet az alulról jövő nedvességgel szemben, de a nagyobb méret sem rossz választás, ebben az esetben viszont kiemelt figyelmet kell kapnia a szigetelésnek. Érdemes egy kis lejtést adni a terasznak, így a víz nem tud megállni a felületen és megelőzhetőek a fagykárok, fontos továbbá, hogy a burkoláshoz használt segédanyagok is fagyállóak legyenek.

Ha olyan burkolatot keres a teraszra, ami képes minden elvárásának eleget tenni, érdemes körülnéznie nálunk. Kimagasló minőségű, ellenálló és tartós járólapokat kínálunk, méghozzá széles választékban. Ha már tudja, hogy milyen típust szeretne, esetleg kérdése lenne a témában, forduljon hozzánk bizalommal!

Vissza a tippek és tanácsokhoz