Tippek és tanácsok

Hogyan válasszunk csempét a fürdőszobába?

Az álomotthon tervezése és kialakítása során számtalan lehetőségünk akad, melyek között mindenki megtalálhatja a számára esztétikailag és funkcionálisan is legmegfelelőbb megoldásokat, melyek közül az egyik legmeghatározóbb szempont, hogy a helyiségek rendeltetésének megfelelő burkolatokat kiválasszuk.

fürdőszobai csempe kiválasztása alapos körültekintést igényel, hiszen hosszú távú használatra tervezzük és számos logikus szempontnak is eleget kell tenniük, azonban ezeket végiggondolva tökéletes fürdőszobát varázsolhatunk.

  • csempék és járólapok kiválasztása során fontos, hogy vizes helyiségbe tervezzük ezeket, melynek következtében a fényes felületű darabok kifejezetten balesetveszélyesek lehetnek, ezért válasszunk csúszásmentes csempéket.

  • A rendszeres használat következtében érdemes jó kopás- és vegyszerállósággal rendelkező csempét választani.

  • Az esztétikai szempontok meghatározóak, ezért színben és mintavilágban ízléses darabokat válasszunk, melyek harmonizálnak otthonukkal, valamint a helyiség méretétől függően vegyük figyelembe a világos és sötét árnyalatokat.

  • Egyéb egyéni szempontok.

Minőségi csempékért, szakmai segítségért és profi látványterv elkészítéséért tekintse meg weboldalunk információit, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

Csempe típusok a fürdőszobában

Manapság olyan nagy a választék a burkolatok terén, hogy a megfelelő csempe kiválasztása közel akkora feladatot igényel, mint a lerakása.

Ismerünk kerámia burkolólapokat, melyek nagy szín-, minta- és formaválasztékban kaphatóak. Ezeket két csoportra lehet osztani, a mázas és az anyagában színezett lapokra. A hagyományos módszerekkel gyártott burkolólapok 3-6%-os vízfelvételűek, azonban a legmodernebb technológiával előállított mázas és anyagában színezett kőporcelán lapoknál a vízfelvétel 0,5% alatti. Emellett kopásállóságuk rendkívül magas, ezáltal fagynak kitett és nagy forgalmú helyeken is kiválóan alkalmazhatók. Mindkét burkolattípus kemény, hideg tapintású, ezért érdemes megfontolni a házban a padlófűtés alkalmazását.

Sokan döntenek fürdőszobában a mozaikburkolat mellett, mert ez az egyik, amely a legjobb tulajdonságokkal rendelkezik. A mozaiklapok festményhez hasonló hatást keltenek, és színviláguk éppoly változatos, mint a kerámialapoké.

Legyen az Ön fürdőszobája a legszebb, a tökéletes burkolatok által! Termékeinkkel kapcsolatos bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal!

Vissza a tippek és tanácsokhoz