Tippek és tanácsok

Hogyan válasszunk parkettát?

A parketta régóta népszerű burkolat otthonokban, irodákban, közintézményekben, azaz szinte mindenhol. Meleg, otthonos érzetet ad, változatos színekben kapható és tartós.

A parketta régóta népszerű burkolat otthonokban, irodákban, közintézményekben, azaz szinte mindenhol. Meleg, otthonos érzetet ad, változatos színekben kapható és tartós. A kínálat azonban nagy, ezért a parketta kiválasztását érdemes jól megfontolni. Nézzük, milyen szempontokat tanácsos figyelembe venni a vásárláskor!

Fontos, hogy melyik helyiségbe keresünk parkettát. Burkolhatjuk vele a fürdőszobát vagy a konyhát is, de ilyen esetben olyan fafajtát keressünk, aminek nem árt a magas páratartalom! Ilyenek például a trópusi fák: tömörek és magas olajtartalommal rendelkeznek.

Meghatározó kérdés a parketta színe. Sötét vagy világos legyen, barnás vagy inkább szürkés? Mindegyik lehet szép, a lényeg, hogy a többi bútorhoz, ajtókhoz, az egész enteriőrhöz illeszkedjen. A világos színű padlók nagyobbnak mutatják a teret és világosabbá is varázsolják. A sötétek ezzel szemben szűkítik a helyiséget, ezért érdemes más, világos berendezésekkel kombinálni.

Úgy döntött, hogy parkettát szeretne vásárolni? Tekintse meg termékeinket, és ha kérdése van, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Vissza a tippek és tanácsokhoz